Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
pluryn
pluryn
25 januari
pluryn
 
 
Ooit ga ik 't iedereen vertellen

Vandaag is het Gedichtendag.
Michelle schreef het gedicht Transgender.
Het gedicht verscheen in ‘Trots op wie ik ben'.
Dat is een LHBTIQ+ magazine van Pluryn.

Ik ben geen jongen maar een meisje 
Ik weet het al heel lang zeker 
Maar ik ben geen spreker 
Dit lichaam past niet bij mij 
Het maakt me niet blij 
Ik fantaseer over een vrouwenlichaam 
Maar nu voel ik me eenzaam 
Ooit ga ik het iedereen vertellen 
En dan wordt mijn nieuwe naam Michelle 
 

Toveren met de computer

 
BEKIJK DE NIEUWSFLITS >>
 
 
Prachtnacht Prachtnacht in Rijksmuseum

Jongeren van Pluryn deden iets bijzonders.
Ze mochten gratis naar het Rijksmuseum.
Dat is een museum in Amsterdam.
Ze zagen de Nachtwacht van Rembrandt.
En nog veel meer ander moois.
Het was prachtig om te zien!
 
Privacy-Caitlin Zijn jouw gegevens veilig?

Zondag 28 januari is het de dag van de privacy.
Hoe gaat Pluryn eigenlijk om met privacy?
Pluryn houdt zich aan de wet AVG.
Pluryn bewaart alleen informatie als dat nodig is voor zorg en ondersteuning.
De cliëntenraden van Pluryn vinden privacy ook heel belangrijk.
Het is 1 van hun speerpunten voor 2024.
Wil je meer weten over de privacy bij Pluryn?
Klik dan hier ...
 
Voetbal Voetbal+ in Nijmegen

Voetbal je graag.
Maar is dat lastig in een regulier team?
Dan is er Voetbal+ in Nijmegen.
Voetbal+ gaat om plezier.
Iedereen is welkom.
En doet mee in eigen tempo.
Wil je meer informatie?
Klik hier voor een folder.
 
Geroerbakte kip met gember

Zo maak je 't klaar:

1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Was de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd in stukken, vang het sap op.
3. Schrap de wortels en rasp ze grof.
4. Meng de sinaasappel, het -sap wat -schil door de geraspte wortel. Zet de salade even apart.
5. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle reepjes.
6. Snijd de peper in reepjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Was de bosuien en snijd ze in ringen.
7. Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met peper.
8. Verwarm de olie en bak hierin de kip lichtbruin. Roerbak de gember en de knoflook kort mee.
9. Voeg de reepjes peper, de bosuien, het water en de ketjap toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.
10. Serveer de rijst en de wortelsalade erbij.

Eet smakelijk!

Roerbak
Wat heb je nodig?
* 150 gram zilvervliesrijst
* 1 perssinaasappel
* 400 gram winterwortel
* stukje gember
* ½ rode peper
* 1 teentje knoflook
* 3 bosuien
* 200 gram kipfilet
* peper
* 1 eetlepel olie
* 100 ml water
* 1 eetlepel ketjap manis
 
Werken bij de cliëntenraad Nijmegen
Raads-leden geven hun mening over allerlei zaken. Je bent 3 uur per maand beschikbaar.
LEES HIER MEER OVER DE VACATURE >>
 
Website Kijk op
WWW.PLURYN.NL
Email of e-mail:
REDACTIE@PLURYN.NL
Telefoon of bel:
088 779 20 50
Website Pluryn plein Twitter Facebook Google Plus Youtube
Wil je geen informatie van Pluryn meer ontvangen?
Klik hier om je uit te schrijven.
Copyright © 2014 Pluryn